Yet Baas - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Yet Baas

Exposanten 2022
Miniatuur Diorama’s en Rariteiten Kabinetjes.

Locatie 12, Oostkapelseweg 50, Serooskerke

Prinses Beatrixstr. 17
4332 XJ Middelburg
Mobiele telefoon: 06 - 54 13 06 86
website: www.raritijd.nl
Social media: facebook Yet baas

Ik ben Yet Baas. Mijn grote broer leerde mij de namen van bomen, planten en dieren. Hij bracht me vroeg in mijn leven liefde voor de natuur bij. In ben van 1960 en heb in mijn leven helaas heel wat moois zien verdwijnen. En nog steeds. In een poging tot behoud van schoonheid ben ik me gaan toeleggen op het maken van kunst. Mijn motto is: ‘Er is schoonheid in vergankelijkheid, maar niet in het vergaan van schoonheid.’
Ik maak realistische interieurs op schaal 1:24. Het zijn inkijkjes in de woonkamers van mensen die op de een of andere manier buiten de samenleving zijn komen te staan, of die zich ervan hebben losgemaakt. Tante Ada bijvoorbeeld, die haar huis niet meer schoonmaakt na de dood van haar man. Of de broers David en Collin, die het monster van Loch Ness willen vangen. Oma Hillie, die een schriftelijke cursus Zwarte Magie volgt, om die leuke meneer van Bingo aan de haak te slaan en alle concurrenten uit de weg te ruimen.  Kortom, zonderlingen mensen met zonderlinge levens. De interieurs gaan vergezeld van een korte beschrijving van de bewoner(s).
Ook maak ik sculpturen in oude kistjes. Ik rangschik natuurlijke materialen zoals veren, eischalen, antieke flesjes, insecten, skeletjes, geprepareerde vogels en schelpen tot een soort Victoriaanse rariteitenkabinetjes.
Ik ben autodidact. Mijn materialen zijn afkomstig van kringloopwinkels, rommelmarkten, de natuur en van internet. Ook krijg ik materiaal aangeboden door vrienden en familieleden die weten dat ze me blij kunnen maken met een dooie mus.
Ik maak geen dieren dood om aan materiaal te komen. Alles is door mezelf gevonden of aangeleverd door mensen die ook geen dieren doodmaken.
Sommige materialen komen uit de Museumwinkel en zijn afkomstig uit dierentuinen of privécollecties.
Terug naar de inhoud