Mohamad Abo Zarraa - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Mohamad Abo Zarraa

Exposanten 2022
Tekeningen, Cartoons

Locatie 4, 'De Zandput' De Zandput 5, Serooskerke

Bergwei 41
4364 AZ Grijpskerke
Mobiele telefoon:06 - 17 51 70 56
Social media :f galeriedekaai, f /mohamad.abozarraa
Mohamad Abo Zarraa   (Aleppo, 1968).
 
 
Woonde met zijn gezin in het oude oostelijke deel van Aleppo, waar mensen met uiteenlopende religies en levensovertuigingen vreedzaam bij elkaar woonden. Totdat in 2012 alles veranderde door de burgeroorlog. Als kind werd hij getroffen door polio en sindsdien gaat hij in een rolstoel door het leven. Creativiteit was zijn antwoord. Hij werd edelsmid en cartoonist. Zijn rauwe en kritische tekeningen werden meestal geweigerd door Syrische uitgevers, maar verschenen wel in kranten in omringende landen en werden getoond op nationale en internationale exposities. Nadat in 2014 zijn huis door een raket werd getroffen, besloot het gezin Syrië te verlaten. Ze wonen nu in Grijpskerke in Zeeland. Hier pakte Mohamad de draad als cartoonist weer op. In zijn nieuwe tekeningen geeft hij met zwarte humor commentaar op het gruwelijke lot van zijn vaderland en verbeeldt hij de ups en downs van zijn nieuwe leven in Nederland.
 
In juni 2017 was een overzicht van zijn werk te zien in Middelburg. In oktober was hij één van de exposanten op Cartooning Syria, een internationale reizende tentoonstelling met het werk van meer dan dertig Syrische cartoonisten die nu in Europa en Noord-Amerika wonen.
 
In maart 2019 was een aantal tekeningen van hem en andere Syrische cartoonisten te zien in het Humanity House in Den Haag.
 
Oktober 2021 exposeerde Mohamad met 2 andere kunstenaars van de Kaai bij GHL, een expositie ruimte bij de Middelburgse Atelier Stichting. Tegelijkertijd hing een grote tekening van hem bij het CBK in Middelburg.
 
Mohamad werkt 2 dagen in Galerie Atelier De Kaai in Goes, een kunstwerkplaats voor mensen met een beperking.
Terug naar de inhoud