Willie Bouman-Tijs - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Willie Bouman-Tijs

Exposanten 2022
Keramiek en Schilderen.

Locatie 20, Nieuwe wei 15, GapingeIk ben Willie Bouman. Dat ik mij ging toeleggen op keramiek is puur per toeval ontstaan.
Al een aantal jaren gaf ik les in het boetseren van gezichten, handen en voeten voor poppen, waarbij vooral verhoudingen belangrijk zijn.
De ruimte waar ik de cursus gaf had ik opeens nodig voor werk aan huis.
 
Hierdoor kwam ik terecht bij een groep professionele kunstenaars die allen de kunstacademie hadden afgerond. Daar maakte ik vooral grote tuinbeelden en zij hebben mij de kneepjes van het vak geleerd, met boetseren en verhoudingen had ik al veel ervaring. Later werkte ik vanuit mijn eigen atelier. Tekenen en schilderen doe ik al vanaf mijn tienerjaren en heb daarvoor later een cursus gevolgd aan de volksuniversiteit te Middelburg. Als kunstenaar ben je altijd op zoek om je werk een diepere betekenis te geven. Maar hoe doe je dat?
 Ik heb daarvoor de dichter Peter Knoope benaderd die op een groot aantal van mijn werken een gedicht heeft gemaakt. Elk gedicht is afgedrukt met een foto van het kunststuk waarop het gedicht is gebaseerd. Een zeer unieke combinatie die nog nooit eerder in deze context is vertoond.
 
 
Terug naar de inhoud