John Rijnen - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

John Rijnen

KCRMW > Exposanten 2018 > Exposanten 2016

Beelden in steen en hout

Beeldhouwen is voor hem het drie dimensionaal uitdrukken van de emoties en bezigheden van en met het menselijk lichaam op zichzelf of van de emotie die een samenspel van meerdere lichamen kan uitdrukken.
Dit doet hij in steen, hout, kunststof  en metaal; zijn voorkeur bij het werken in steen gaat uit naar  de steensoorten arduin en marmer; bij werken met staal werkt hij graag met cor-ten staal en roestvrijstaal.

Hij laat zich inspireren door ballet- en dansvoorstellingen, beelden van klassieke beeldhouwers, jazzmuziek, fotomateriaal van gerenommeerde fotografen en tenslotte door beeldmateriaal uit diverse publicaties.
Zijn stijl laat zich het best omschrijven als : in meerdere of mindere mate geabstraheerd figuratief, waarbij herkenbaarheid wordt nagestreefd.

In 2002 is een door hem ontworpen metalen sculptuur ("Drimmelens samengaan" ) van 7 meter hoog aangekocht door de gemeente Drimmelen en geplaatst op een rotonde bij Wagenberg.

In 2004 is zijn metalen beeldengroep "klein-huis-orkest", waarin hij zijn muzikale verleden vertaalt naar het vormgevingtechnische van zijn heden, geplaatst op het plein voor het Chassétheater en het Holland Casino te Breda.

In mei 2007 is de metalen sculptuur "de verveners" ca. 7,5 meter hoog, geplaatst op een rotonde in de gemeente Reeuwijk.

In juli 2011 is een metalen sculptuur "sterk voor jeugd"ca. 5 meter hoog, geplaatst op de hoek van de viveslaan en de langebedde te Breda (opdracht van Juzt, jeugdhulpverlening, te Breda).

In 2005 heeft hij  in opdracht van respectievelijk dagblad BN/DeStem en het bedrijf Merk®echt b.v. een tweetal "awards" ontworpen (ontwikkelingsprijs en prijs voor meest in het oog springend merk).

Prins Hendrikstraat 57
4835 PK Breda
06 53149277
rijnenjohn@gmail.com
beeldhouwerjohnrijnen.nl

Locatie 19:
Boerderijgalerie de Osseberg,  Singelweg 11 - Sint Laurens

Terug naar de inhoud